Manhattan Office of Sonic Union moved to Bryant Park with the help of Revamp Interior Design

NYC audio post-production company and recording studio Sonic Union has enlisted the services of our friends at Revamp Interior Design to create a new working home for its team of sound designers, engineers, creative producers, and composers; to do so became necessary when the company grew too big for its original Union Square home. To the origami benches in the company’s new bright blue plywood-clad home, the firm added felt seat cushions and colorful throw pillows, as well as loose seating, tables and carpet tiles, referencing the patterns of the cladding. The space features four studios and three vocal booths; for the wall and ceiling of each of was installed a wall-to-wall stretched fabric acoustical track system. This was a necessary structural feature of the studios due to their function and necessarily constrained the design team in terms of creativity of material intervention; nevertheless, they still managed this, introducing to these spaces a scheme of fuschia plastic film and yellow tiles.

AvroKO’s luxury resort The Scott draws inspiration from Havana

Scottsdale, Arizona’s The Scott, a resort formerly known as Firesky Resort & Spa, has been undergone a large-scale renovation by our friends at AvroKO. Located in that city’s Old Town district, the 190,K SqFt hotel features 204 guest rooms, public areas, three dining options, 14.5,K SqFt of indoor meeting space, and two pools. For the design the team drew inspiration from the modernist architecture of Havana. Through the use of custom furnishings in rattan and wicker, as well as wood accents throughout, the firm created what they call “A mash-up of Bauhaus’ian and Cuban details and layers,” the former influence present in a series of curved brass chandeliers, the latter in the use of amber-colored cane screens in a hexagonal design, used both as accents and partitions. One of three aforementioned dining options, the Canal Club restaurant, features Cuban-inspired cuisine. Additionally the revived resort features tons of plantings as well as paintings and wallpapers depicting tropical scenes.

Robert Gurney Architect’s Cox’s Row Renovation

For this renovation of a two-hundred year-old Georgetown townhouse, a D.C. couple with adult children enlisted the services of our friends at Robert Gurney Architect and Leroy Street Studio. The Federal period townhouse is, in fact, exactly two-hundred years old (1818), and is one of five comprising Cox’s Row, a famous row of houses in the historic district, designed by Colonel John Cox, who would later serve as the mayor of Georgetown: the house extant was characterized by its high-ceilings, which the clients determined would be ideal for displaying their extensive collection of modern and contemporary art. Robert Gurney was enlisted partially due to his experience with the Old Georgetown Board, approval of the project by which is essential to undertaking renovation projects in a protected historic district. Identifying in the existing structure a general lack of connectivity between programs, Gurney and company replaced an insular middle parlor with a steel and wood stair hall connecting the basement level with its gym and media room, to the main living level and master suite.

de-spec’s Chelsea Triplex

For this 1,300-SqFt townhouse in the Meatpacking District, our friends at de-spec combined a third-floor studio with a duplex below to create a triplex. In light of that the structure is only 12′ wide, a goal of the team was to improve air quality within and maximize light, but given this compactness a challenge presented itself: the various levels of the newly carved-out space needed to be opened up without disrupting the programmatic layout, which was achieved with a staircase that introduces light into the structure, badly needed on the lowest level which is below grade. The triplex comprises a garden-level living room, master bedroom on the third floor, and a kitchen and dining in the entry level; connecting these is a staircase that cantilevers towards the center of the space. A skylight was added to the front of the third floor revealing a few of trees hanging overhead, redirecting and filtering light down to the lower levels through the aperture created by the uniquely poised staircase.

ICRAVE’s Serafina Beach Hotel in San Juan

For the Serafina Beach Hotel, a 65,K SqFt hotel in the Condado district of San Juan, our friends at ICRAVE, working with local firm LA Architects, draws inspiration, as it is being constructed from the continued efforts of Puerto Rico to recover from the devastation caused by Hurricane Maria, which occurred after the project was designed and underway, but most of the building materials had been delivered prior to the hurricane Had it not been, continued work on the Hotel would have been impossible, and in many respects the project has taken on a new meaning as a symbol of hope for the future of Puerto Rico. The Serafina Beach Hotel will comprise 96 guest rooms with interiors created with a palette colors inspired by local marine life, and floor-to-ceiling windows.

TBD Design Studio’s West Village penthouse overhaul

A 1,600 SqFt penthouse high above Christopher Street multi-level rooftop terrace with a *custom made private pool, done up by our friends at TBD Architecture + Design Studio, who also prosecuted a full renovation of the duplex; the terrace also features a hot tub, outdoor shower, and bar. (* Manufactured in Colorado by Diamond Spas, the pool was transported via flatbed and lifted onto the roof by a crane; according Josh Weiselberg, co-founder of TBD, the building, like many of the neighborhood, is a former industrial concern designed to bear heavy loads such as that of manufacturing equipment, which is how it was possible to execute this feat.) Heading downstairs the open plans of the rooms feature concrete floors, white surfaces, and a walnut-clad hallway with a hidden office accessible only when the doors of the master bedroom are secured. Features of the original interior left intact include vaulted concrete arches which are painted white.

Eskew+Dumez+Ripple’s New Orleans Ace Hotel outpost

Ace Hotel has opened a New Orleans outpost designed by our friends at Eskew+Dumez+Ripple, with interiors by our friends at Roman & Williams, in an historic building in the city’s Warehouse District to which has been added an extension for extra rooms. The 1928 building was designed by the architects of Louisiana’s State Capitol Weiss, Dreyfous and Seiferth; it formerly housed the largest furniture store in the South. The art deco interiors of the original were restored and renovated, and with the four-storey addition the hotel covers 184,K SqFt and includes 234 keys, as well as a bar and restaurant, meeting spaces, and retail. Design features of the project draw inspiration from the history of the city of New Orleans, including a carriageway and balcony gardens; this is also reflected in interior materials and furnishings. Dark brick cladding is found on the facade, and the original structure and new addition are connected by a three-storey glass bridge set back from the street.

Stonehill Taylor transforms system of historic warehouses in New Orleans into boutique hotel

The “Eliza Jane” is a boutique hotel near the French Quarter in New Orleans, designed by our friends at Stonehill Taylor. It was created from seven warehouses, many centuries old, combined and renovated. The result is a variety of spaces housing 196 guest rooms with 50 suites, as well as a fitness center, garden courtyard, lounge, and restaurant. The Eliza Jane was developed as part of The Unbound Collection of boutique hotels by Hyatt, named for Eliza Jane Nicholson, first woman publisher of a major metropolitan newspaper in the United States, The Daily Picayune, who was conveniently one of the warehouse occupants. For this reason the firm’s design was influenced by the history of the Picayune, as well as other former occupants of the warehouses used in the design: incl Gulf Baking Soda and the Peychaud Bitters Factory.

MKCA’s overhauled UES seven-storey townhouse

Our friends at Michael K Chen Architecture: MKCA have undertaken a renovation of the interiors of a seven-storey townhouse with two stairwells, and adding new glazing to draw light from a rooftop patio. The footprint of the Neo-Grec building (1879) was expanded to 9,600 SqFt, and it now has five bedrooms; at one point the building was divided into 17 apartments. The office added a stairwell with irregularly shaped edges which extent behind the railings with handrails of thin braided bronze rods—and, among other interventions: an elevator, double-height windows, white surfaces and herringbone floors, as well as contemporary touches.

TPG Architecture Designs New York Office for the Associated Press

TPG Architecture has designed a New York office for Associated Press (AP), located in Pelli Clarke Pelli Architects’s Brookfield Place. It is made up of three continuous executive floors with a separate dedicated newsroom floor. The New York outpost acts as a satellite for 263 offices in 106 countries. Transparency was embraced as a design theme to reflect the ethos of the AP as a cooperative, unincorporated association of journalists working together to get at the truth behind current events. Our friends at TPG were given a canvas of 172,K SqFt of space on which to work, and charged with the task of creating a workplace “ring as on-brand” for the organization, which was established in 1846, meaning the scheme had to embrace the past of journalistic tradition and the future of news reporting.

Save & Share List
Back Save & Share List
Your Shopping List will be saved with Product pictures and information, and List Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time.
Your List email sent successfully :)